Een nieuwe werkwijze, effectief en verzekerd van een hoger rendement.

Akkerbouw

Groeiende vraag naar druppelirrigatie

In de akkerbouw wordt er de laatste jaren steeds meer gebruik gemaakt van druppelirrigatie of fertigatie. Door de warme en lange droge periodes wordt dit steeds interessanter. Zeker op plaatsen waar water slecht beschikbaar en irrigatie dus een uitdaging is, kan deze methode uitkomst bieden. Verschillende akkerbouwers zijn inmiddels overtuigd en werken hiermee naar volle tevredenheid. In de eerste plaats wordt er natuurlijk veel water, meststoffen en energie bespaard met het werken van druppelslangen. Daarnaast kunnen er mooie groeiwinsten geboekt worden.

IMG_5138
Druppelirrigatie

Effectief watergeven direct bij de wortel

De overstap van haspelberegening naar druppelbevloeiing betekent een verschuiving in de arbeidsbehoefte en de manier van telen.  Elk gewas vraagt hierbij om een specifieke benadering. Door een nauwe samenwerking met ervaren partners in de akkerbouw kunnen we u als klant ook daarbij ondersteunen.

Één van de vele voordelen van druppelirrigatie is dat het uitvoeren van irrigatie eenvoudig geautomatiseerd kan worden en het vanaf de telefoon aangestuurd kan worden. Middels vochtsensoren in het perceel kunt u de vochtigheid monitoren op afstand. Zo doet u er alles aan om uw gewas optimaal van vocht te voorzien.  Een druppelsysteem is eenvoudig te bedienen, makkelijk in onderhoud en zorgt ervoor dat de kans op droogtestress in uw gewas aanzienlijk kleiner wordt.

Om de slangen te leggen zijn er diverse machines op de markt, welke ook door Aquafeed te leveren zijn. Tevens heeft Aquafeed de mogelijkheid een aantal van deze machines in huur aan te bieden.

Op het gebied van pompen en fertigatie kunnen we u helpen met de meest uiteenlopende oplossingen. Van een éénvoudige benzinepomp tot en met een volledig uitgeruste, op afstand bedienbare fertigatieunit.

Middels een water- en bodemanalyse maken we samen met onze specialistische partners hiervoor een schema op maat. Zo kunnen we samen de best mogelijke groeiomstandigheden creëren voor uw gewas.

Subsidie akkerbouw waterbesparende maatregelen

Voor waterbesparende maatregelen zijn er veel lopende subsidieregelingen. Dit geldt voor zowel druppelirrigatie als vochtsensoren, zoals onze Root Sense. Hiermee kan er exact gestuurd worden op de behoefte van de plant.

Wij hebben de juiste kennis in huis om u hiermee te kunnen ontzorgen van subsidieaanvraag tot installatie.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

  • 22 januari 2021by g2obeheer