Samen voor een optimaal resultaat van uw boomkwekerij met druppelirrigatie

Boomkwekerij

Druppelirrigatie in opkomst in boomkwekerij

In Nederland is de boomkwekerij sector sterk vertegenwoordigd, ook wel de kraamkamer voor Europese laanboomteelt genoemd. Door de goede prijs/kwaliteitverhouding hebben we een sterke positie in de export voor de hele wereld. Maar ook in onze omgeving komen er steeds vaker lange droge periodes voor. Dit kan voor u als kweker voor grote uitdagingen zorgen. Aquafeed kan u hierbij helpen. Met onze dripirrigatie systemen is groeistress verleden tijd.

Druppelirrigatie spillenteelt
Druppelirrigatie

Effectieve irrigatie zorgt voor meer rendement

In de boomkwekerij wordt er van oudsher veel gebruikt gemaakt van haspel beregening. Deze manier kenmerkt zich door hoog verbruik van water en energie. Door het gebruik van druppelbevloeiing wordt water geven veel efficiënter en minder arbeidsintensief. Door deze en vele andere voordelen zetten steeds meer kwekers de stap naar druppelirrigatie. 

Door de frequente toediening van het water in kleine hoeveelheden is het mogelijk de gewassen te voorzien van de juiste hoeveelheid water. Omdat een druppelsysteem de mogelijkheid biedt het water dicht bij de wortels af kan geven, wordt de verdamping enorm gereduceerd.

De aanleg van druppelirrigatie biedt ook op het gebied van het toedienen van meststoffen ruime kansen. Door de plantbehoefte en bodemtoestand in kaart te brengen kunnen de benodigde elementen zeer nauwkeurig worden toegediend.

Aquafeed kan het druppelsysteem zowel boven- als in de grond  aanleggen.  De keuze die hierin gemaakt wordt is afhankelijk van de wensen van de klant en de omstandigheden ter plaatse. Beide systemen hebben voor- en nadelen waar we graag met u over in gesprek gaan.

Aanleg druppelsystemen

Voor de aanleg van de verschillende systemen hebben wij de beschikking over eigen machines waarmee we de slang kunnen aanbrengen. Middels onze innovatieve aanlegapparatuur verstoren we de bovenlaag van de bodem minimaal. Zoveel mogelijk onderdelen van de installatie stellen we vooraf samen in onze werkplaats. Dit verkort de installatietijd op uw perceel zodat u minimaal gehinderd wordt in uw werkzaamheden.

Wanneer gewenst kunt u zelf de installatie voor u rekening nemen. Natuurlijk kunnen we u dan alsnog op locatie ondersteuning bieden. Neem contact met ons op en we bespreken uw wensen.

  • 4 augustus 2017by g2obeheer